zeovit.com Aquariumspeciality  

Go Back   zeovit.com > General Discussion Forums - International > General Discussion - English

General Discussion - English General Marine Aquaria Discussion with and without ZEOVit.

Active Threads
0 Eheim Everyday Fish Feeder (New Vid & Chance to WIN)
Last Post: Premiumaq
Posted On: Today
Replies: 0
Views: 4
0 EcoTech Marine Vectra S1 Return (New Vid & Chance to WIN)
Last Post: Premiumaq
Posted On: Today
Replies: 1
Views: 121
0 Mein Deltariff...
Last Post: chrima78
Posted On: Today
Replies: 50
Views: 3,870
0 New Munich Reef
Last Post: berlin-riff
Posted On: Today
Replies: 25
Views: 1,896
0 Help cloudy water
Last Post: Hommi
Posted On: Today
Replies: 22
Views: 237
9 Zeovit SPS Tissue Loss...Help Needed!
Last Post: Bri49er80
Posted On: Today
Replies: 4
Views: 110
0 Royal Exclusiv Red Dragon 5 ECO 25 Watt / 4,0m (now in stock!)
Last Post: sewatec
Posted On: Today
Replies: 0
Views: 17
7 2 year tank !! Want to start zeovit
Last Post: nellynel21
Posted On: Today
Replies: 11
Views: 1,082
0 changing from FM to Zeovit
Last Post: chercm
Posted On: Today
Replies: 228
Views: 8,858
0 120L display tank algae problem etc.
Last Post: KZlover
Posted On: Today
Replies: 13
Views: 291
More...
  #1  
Old 06-01-2017, 10:11 PM
maLx maLx ثeu
ZEOhead
 
Join Date: Jul 2016
Location: Las Vegas, NV
Posts: 267
Default ZEO WTF?

Hi, All.

I'm having a really odd problem. So I have some SPS doing great and some with STN. For the past few weeks my nitrates have been testing at 1ppm and my phosphates near 0. All other parameters have been good (including K). While my nitrates and phosphates were so low, I was fighting Cyano with Coral Snow and CyanoClean. Last week, some SPS started to pale and STN. I figured that it was because the Cyano treatments were pulling too much nutrients out of the water but the Cyano is completely gone now and the tank looks amazing!

The weird issue is this..
I still have some corals with STN so I chalked started feeing them Phol's XTRA and upped my Dose of AA now that my Cyano is gone. My nitrates shot up to 5 and my Phosphates went from 0 to 0.32. With that said, I have NO algae whatsoever, in fact my tank looks beautiful and the rocks are that wonderful grey color that the ZEOvit system offers at stable tanks.

Can you all here speculate why my nutrients might be so high, but there is barely any visible algae? And could this be what's causing my STN on some corals?

Thanks,
Joey
Reply With Quote
  #2  
Old 06-02-2017, 02:23 AM
G.Alexander's Avatar
G.Alexander G.Alexander ثeu
ZEOadmin
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 33,643
Default

Hello Joey, have you already tried another PO4 test to make sure your is working well ? With that high level I would expect a very quick darkening of the coral tissue.

G.Alexander
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 06-02-2017, 02:24 AM
maLx maLx ثeu
ZEOhead
 
Join Date: Jul 2016
Location: Las Vegas, NV
Posts: 267
Default

Quote:
Originally Posted by G.Alexander View Post
Hello Joey, have you already tried another PO4 test to make sure your is working well ? With that high level I would expect a very quick darkening of the coral tissue.



G.Alexander


I'm going to test PO4 again tomorrow to see if I have similar results. I'm 100% not getting darkening of tissue :/


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #4  
Old 06-02-2017, 02:28 AM
G.Alexander's Avatar
G.Alexander G.Alexander ثeu
ZEOadmin
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 33,643
Default

If the corals tissue is not getting darker I am sure the PO4 level has not increased.

G.Alexander
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 06-02-2017, 02:41 AM
maLx maLx ثeu
ZEOhead
 
Join Date: Jul 2016
Location: Las Vegas, NV
Posts: 267
Default

Yeah that was my feeling tooz


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #6  
Old 06-14-2017, 10:04 PM
cvicente cvicente ثeu
ZEOhead in Training
 
Join Date: Jun 2008
Location: Puerto Rico
Posts: 6
Default

I had the same NO3 rise with Pohl's Extra Special. This product contains nitrates and it's not stated on the label. I added 1 drop of the product in 1 ml of aquarium water and did a NO3 test with a Salifert test kit and the result was over 100ppm NO3
Reply With Quote
  #7  
Old 06-18-2017, 08:00 PM
maLx maLx ثeu
ZEOhead
 
Join Date: Jul 2016
Location: Las Vegas, NV
Posts: 267
Default

Quote:
Originally Posted by cvicente View Post
I had the same NO3 rise with Pohl's Extra Special. This product contains nitrates and it's not stated on the label. I added 1 drop of the product in 1 ml of aquarium water and did a NO3 test with a Salifert test kit and the result was over 100ppm NO3


Well why do I have paling corals than? Have no idea why this happens.. it's annoying.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:07 PM.


Powered by: vBulletin Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright by ZeoVit.com